Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

01 maart 2009

C'est tout, c'est ça! Manger? Là!

"Alle dagen feest; alle dagen open, van 18 tot 01 u". Dat zeggen ze van C'est ça (Bollenhofsestraat 142, Utrecht) in ieder geval zelf...

Tijd om de proef op de som te nemen of het nou echt zo'n Feest is in dit zgn. Table d'Hôtes restaurant, want we hoorden tot nu toe niets dan goeds. De keuken kookt puur, vers, gezond, met de seizoenen mee; maar elke dag iets anders. En je eet hier wat de pot schaft; alleen met allergieën, vegetarisme en zwangerschappen wordt rekening gehouden! Daarvoor in de plaats krijg je een vijf(!)-gangen-verrassingsmenu voor €29,50 en betaal je verder alleen bij voor wat je wegklokt (drinkt). Het menu bestaat uit een voorgerecht, soep, hoofdgerecht, kaasplankje en dessert; en schijnbaar kijkt de kok wat er die dag op de markt voorradig is. Veelbelovend?!

Wat wij aten:
1. eendenborstfilet op crostini met truffelmayonaise en knolseldersalade (oordeel: heerlijk)
2. preisoep met uitgebakken chorizo (oordeel: verrúkkelijk)
3. roggevleugel in oester beurre blanc met aardappelpuree, haricots verts en geroosterde paprika (oordeel: lekker sausje, smeuïge vis maar beetje weinig groenten)
4. kaasplankje (oordeel: zachte rijpe kazen, maar al die gekneusde walnoten eroverheen wel esthetisch maar door de stukken en stukjes schaal níet praktisch)
5. witte chocolade ganachetaart met stoofpeertje en perenstroop (oordeel: machtig en lekker)
.
Wie had ooit gedacht dat een preisoep hét hoogtepunt van de maaltijd zou zijn? De soep kwam in terrine, werd geserveerd met bruin en wit stokbrood en was fluweelzacht en súper smakelijk! Met de laatste kruimels brood hebben we de onderste druppels soep uit de pot opgeveegd; zó fantastisch romig lekker! Maar het hele diner was góed. Gróte complimenten voor de chef; alleen puntje van kritiek voor de irritante walnootschalen all-over de kaas. De goede vriendin die mee was en in principe véél niet lust, at alles op met uitzondering van de stoofpeer; en daar was ze zelf nog het meest verbaasd over... Zo snel mogelijk weer reserveren!!
.
P.s. Chefkok Lambèr van Dam zat medio juli 2008 in het RTL televisieprogramma Wie is de Chef, maar wist zijn culinaire kunsten voor zijn medekandidaten niet verborgen te houden (kijk hier naar de uitzending waarin Lambèr=Bert kookt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten