Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 februari 2009

Griesmeelpud

Griesmeelpudding vind ik (net als rijstepap) hàrtstikke lekker. Ik hou van die beetje korrelige textuur én ik vind het goed dat je er werkelijk van álles aan toe kunt voegen (in dit geval: rozijnen, Kaapse 'gooseberries', gemengde noten en kardemom), maar net als rijstepap zíet het er niet uit.
Dus halveerde ik twee pompoenen, verwijderde zaadlijsten, goot een bodempje water in elke pompoen met flinke lepel bruine basterdsuiker en een lik boter en zette de pompoenhelften in de warme oven. Tot het pompoenvruchtvlees zacht was en door- drongen van de suikerkaramelsiroop. De op zichzelf al heerlijke (kruidige) griesmeelpap erin geschept (griesmeelpap wordt bij afkoelen vanzelf griesmeelpúdding), en toetje! Met appelringen.

Recept uit het Zuid-Afrikaans Kookboek.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen