Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 april 2008

Het Grote Moelleux Onderzoek, deel 2

De versie van Chris en Alex Tanner beviel, ookal was deze moelleux enigszins machtig (tja, wat verwacht je ook van zoveel chocolade met boter en eieren?) Eens kijken wat Gordon Ramsay ervan zou bakken:

Het opvallende aan dit recept ten opzichte van het vorige, is dat er bijna voor de helft minder aan chocola, boter en eieren in zit, op bijna net zoveel bloem. De bereiding vergt een soortgelijke inspanning (eieren met suiker tot een lichtgele crème kloppen en hier de gesmolten chocolade en dito boter doorheen spatelen). Ik was er dit keer echter wél behoorlijk op gebrand de cakejes niet te snel uit de oven te halen en ik gebruikte ook geen twee kopjes, maar zes (kleinere) siliconen muffinvormpjes. Id est; een meer handelbare portie.

Zoals wel vaker, blijkt ook nu de versie van Gordon onklopbaar. Het beslag is dikker, steviger en maakt verrukkelijke moelleuxs. Mjam, mjam, mjam. (Het deeg is alleen niet zo geschikt om compleet gare chocoladecakejes mee te bakken, want dan zijn ze nèt te droog.) Zéér geschikt voor ware chocoholics!!

1 opmerking: