Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 april 2008

De Appelier

Vooral als je (na je werk) snel maar tóch gezond wilt eten, rep je je best naar natuur- eethuis De Appelier (te vinden op de Citadellaan 47 te Gent). Enkel geopend doordeweeks (feestdagen uitgezonderd) van 11.30 tot 14.00u en van 17.30 tot 20.30u.
In dit no-nonsense restaurant kun je soep bekomen (0,5 of 1,0l); een rauwkostschotel, spaghetti of een seizoensalade. Maar meest bekend is De Appelier om zijn dagschotels: ze hebben er per openingssessie altijd maar één, maar het is een bord vól met diverse vegetarische gerechtjes, met daarbij rijst, quinoa of een ander granenprodukt; kiemgroente; rauwkost en warme groenten in saus. Én altijd een halve groenteburger. Hoe dit toch steeds weer interessant blijft? De acht koks van De Appelier koken elk op hun eigen unieke wijze van seizoensgebonden verse streekprodukten steeds een ander bord bij elkaar en bovendien kost deze dagschotel in het restaurant maar een tientje. Een tientje! Voor zo'n bord vol:

Je kan natuurlijk (voor een kleine meerprijs op de menukaart) in het restaurant plaatsnemen, àls het niet al volgeboekt zit. Daar geniet je dan ook van bijvoorbeeld een kannetje thee (€1,50!!). Maar de gerechten zijn nóg goedkoper als je ze afhaalt om thuis op te eten (bv. gewone dagschotel €8,00). En heb je je eigen ver- pakking meegenomen, dan krijg je korting!
Hoe bio (I'm loving it).

1 opmerking:

  1. O, wat goed!
    Jammer dat ik niet zo vaak in Gent kom! :-)

    BeantwoordenVerwijderen