Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 april 2008

Kerselaar

Afgelopen zaterdag niet briljant, maar tóch goed gegeten bij de Kerselaar (Kerzelare 127), net buiten Oudenaarde (richting Brakel, op de weg waaraan even verderop brouwerij Roman). De zaak was afgeladen vol gereserveerd, maar de maître cq. eigenaresse (in paars mouwloos topje!) kon voor ons drieën nog een tafeltje vrijmaken.
Hét grootste pluspunt van dit restaurant is de mogelijkheid om lang te tafelen door met z'n allen een 'menu' te kiezen (want per tafel worden geen verschillende menu's geser- veerd). Het suggestiemenu à €40,- bestaat uit zes gangen (aperitief, vis, spoom, vlees, dessert, koffie); het seizoen- menu biedt zeven gangen voor €47,- (aperitief, vis, vis, spoom, vlees, dessert, koffie); en als je er helemaal voor wil gaan kun je voor €59,- een degustatiemenu nemen (aperitief, amuse, voorgerecht, vis, vis, spoom, vlees, dessert, koffie).
Wij kozen voor de gulden middenweg. Sommige gerechtjes waren veelbelovend, andere stelden een beetje teleur. Lekkerst vond ik de hammousse vooraf, de perensorbet en de espressobavarois. De bediening was, afgezien dus van een maître met ontblote oksels, uiterst vriendelijk en correct. En ook héél belangrijk: niet met de broekriem los vertrokken; een goed op elkaar afgesteld menu.

1 opmerking: