Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 januari 2008

Prego, La Bambola.

Je bent in Luik en je hebt honger. Dan ga je natuurlijk níet naar "Le Carré", want véél te toeristisch en dus te commercieel. Nee, je bent op zoek naar een klein restaurantje waar het eten nog met passie wordt klaargemaakt. En als nare gierigaard wil je geen fortuin voor deze oprechte passie uitgeven...

Omdat het veelbelovende "Chez Leo" volzet blijkt, komen wij met onze hongerige maagjes uit in de nabijgelegen pizzeria La Bambola (Feronstrée 99, Liège) en het blijkt een SCHÓT IN DE ROOS!! In de eerste plaats: zéér schappelijke prijzen. Pizzaprijzen variëren van €6,10 tot €9,60. Voor een kleinere pizza betaal je €1,00 minder en als je de pizza meeneemt kost dat €0,30 minder. Het restaurant is rechttoerechtaan doodsimpel ingericht met kleine tafeltjes die toch net groot genoeg zijn, een prettige kleur bruin op de muren en een keimooie granieten vloer als subtiel detail. Zonder de gebruikelijke sneue Italia-souvenirdeco. Adequate vriendelijke bediening (gekleed met stukken uit privébezit) doet wat het moet doen: niet moeilijk. Met perfecte timing. Achterin de zaak staat een nauwelijks zichtbare kok pizzadeeg op te gooien, wat absolute versheid impliceert.

En dit blijkt niet gelogen. Voor mijn lief komt na een aperitiefje van gratis olijven, een (grote!) pizza 'Giova' (= smakenselectie) €9,50, vaksgewijs belegd met allerlei (ham, olijven, meerkazen, tonijn, salami). Mooi gerezen, knapperig deeg. Lekker veel beleg. Smakelijk! Voor míj arriveert een zalmsalade (€8,50), met meer zalm dan salade en een met balsamicoazijn doordrenkt gekookt ei. Bij elke salade wordt een vers 'brood' geserveerd van pizzadeeg (en ik ben DOL op deeg!), besprenkeld met goede olijfolie, zout en rozemarijn. Salade en brood zijn méér dan genoeg maaltijd voor één persoon. Ik had ook nog kunnen kiezen voor een scampisalade (€7,50), tonijnsalade (€6,00) of tomaatmozzarella salade (€7,50). Ik zie bij de buren dat hun salades ook zéér royaal zijn. Wat een succes, dit restaurantje. En hoewel het er inderdaad een af-en aanlopen van hongerig volk is, werd er voor ons onbekenden op zaterdagavond (19.30u) toch moeiteloos een tafeltje vrijgemaakt. De desserts (vier wisselende huisbereidingen à €4,00) kunnen we niet laten schieten, waardoor we ook nog eens onze tanden mogen zetten in een heerlijke tiramisu en nougat glace (verder: mousse coco en tartuffo). Gesloten op maandag.

(update 13-10-2010)
Parkeer de auto in Parking St.Georges er récht tegenover!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten