Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 januari 2008

L'Okapi

Geheel onverwachts stuiten we in Luik (na een fikse wandeling op Sentier des Coteaux; de 600 treden omhoog van Montagne de Bueren -er wonen mensen aan deze trap!!- om vervolgens bij Bois des Carmélites weer af te dalen), tegenover Centre Interculturel L'Agora (tevens moskee) op een werkelijk allercharmantst Afrikaans eethuisje. De met zorg geschilderde raamdecoratie valt op en ook binnen is alles met oog voor detail aangekleed, zonder compleet overboord te gaan met de versieringen.
Men spreekt hier enkel Frans, maar het is meteen duidelijk dat er daadwerkelijk door Afrikanen gekookt wordt. Een menukaart is er niet, maar de bediening (één meisje) legt graag geduldig uit wat er vandaag te eten valt. In dit geval: een uiterst kruidige, zéér verse, ovengebakken tilapiavis (yep, de héle vis komt onze kant op, voor slechts €7,50), met zoete bakbanaan. Erg lekker!! Zó lekker, dat we nog meer voedsel laten aanrukken: samosa's (vier voor €5,00). De drankjes tikken we weg voor €1,50 p.stuk. Een garnering van een takje peterselie hoef je hier niet te verwachten, maar voor wie houdt van ambachtelijke, duidelijk met liefde bereide, to-the-point gerechten, volgens dagaanbod; dergelijk prettig dineren vind je niet snel ergens anders (Rue du Potay 34A, Liège, klik hier voor hun site en lees míjn tekst in het Frans!).

1 opmerking:

  1. Merci de votre message. Si vous souhaitez être tenu au courant des activités de notre resto voici notre blog: http://okapi-liege.blogspot.com/
    Bonne journée, et à bientôt.

    BeantwoordenVerwijderen