Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 augustus 2007

Mix voor Kruidcake

Het feit dat de onlangs gebakken butterscotchtaart al ras in de afvalbak belandde, heeft het probleem gecreëerd dat wij zin hebben gekregen in zoetigheid maar dit niet voor handen is. Dus aan het eind van de dag ontstond de noodzaak om een dessert te vervaardigen en ik had zowaar nog een pak 'alleen-water-toevoegen-kruidcakemix' in de kast staan.

Aangezien ik al wéét dat deze kruidcake heel goed te eten is, maar met enkele toevoegingen een hele lekkere kruidkoék maakt; doorzoek ik onze voorraadkasten op additieven: ik vind een doosje Terschellinger cranberry's en een aangebroken zakje pompoenpitten.
De cranberry's week ik (cranberry's in een bakje, kokendheet water erop gieten, even laten staan en afgieten, goed uit laten lekken).
Een kind kan de was doen:
Pak met 'mix voor kruidcake' openen en het droge mengsel in een kom overdoen. Lauw water afmeten (225ml op één pak mix) en hiermee het beslag aanmaken. Uitgelekte cranberry's door het deeg scheppen.
Een cakevorm beboteren (let op, want de kruidcake gaat nog behoorlijk rijzen) en op de bodem een laag pompoenpitten. Hierop het deeg gieten.
Even laten staan, zodat het deeg mooi in alle hoeken van de vorm uitloopt (hoef je ook niet meer moeilijk te doen met gladstrijken enzo) en dan 55-65 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius. Tot een satéprikker of vork weer schoon uit de kruidcake tevoorschijn komt. Afgekoeld het lekkerst en ideaal als: ontbijt (met boter), tussendoortje (bij de thee), in de broodtrommel (vier-uurtje op het werk), voor op een picknick en als broodbeleg (jawel! vooral op maïsbrood). En deze mix van "HomeMade" kost ook nog eens een keer geen fluit, want het betreft een B-merk (maar dat proef je absoluut niet terug!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten