Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 augustus 2007

Zelfzorg in den vreemden

Kopenhagen is een belevenis. Zowel architectonisch, als culinair (amongst others). Buffetrestaurants, waar je (vooral als je komt lunchen) voor ongeveer €8-12 kunt aanschuiven voor het typisch Amerikaanse all-you-can-eat, zijn aan de orde van de dag (mijns inziens veranderden ze dat trouwens beter in all-you-want-to-eat, want dat dwangmatige overconsumeren moet maar eens ophouden...)

Een fijne bakker is de Gjaestgiveriet aan het eind van de Vesterbrogade (148) (mijn lief verlangt nog altijd naar hun 'kaneelstang') en pauzeren met koffie (thee) en lekkers doe je in de ruime stoelen van Robert's Coffee (Larsbjørnsstræde 17). Denemarken duur? Niet als je je ogen open houdt!

De beste restaurants van deze vakantie:
"Zur Poste" (Rose 7, Travemunde, D)
Met modern oog voor detail wordt traditioneel Duits voedsel in ruime hoeveelheid naar de gasten gebracht. Voor werkelijk een schijntje zit je te genieten van klassiekers als 'Wiener Schnitzel' en 'Bratwurst', natuurlijk met salade en een 'spezi' (half cola, half sinas). De bediening weet van wanten.

Thai Cowboy's (Susannenstr. 18, Hamburg, D)
Een thais eethuisje zoals je die verder alleen in Thailand vindt. Verse groenten en vlees worden naar wens met een curry of noedels ter plekke gewokt en voor €5-6 (!!) heb je een gigantisch bord gekruid diner. En vol met studenten, backpackers en andere openminded Hamburgers die weten waar het te halen valt. Het soort eettentje waar een Thai zelf ook gaat eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten