Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 augustus 2007

Potdicht

Zo'n pot augurken (of wat er dan ook in zit) kan behoorlijk vast dicht geschroefd zitten. Er zijn allerlei hulpmiddelen in de handel om dit euvel te verhelpen, maar in mijn optiek bestaat er maar één goed gereedschap (zie boven). Ik weet niet eens hoe een dergelijk apparaat heet, maar mijn moeder had 'm al (in het oranje natuurlijk; dat ding stamt nog uit de jaren '70) en op een rommelmarkt (waar anders?) vond ik dan eindelijk mijn eigen 'pottenopener'. En je kan er ook goed potten mee slúiten!

2 opmerkingen:

  1. Mijn probleem is dat ik - van alle potten die ik tracht te sluiten - steevast de deksels dol draai. Dat heeft één voordeel: ze zijn daarna weer heel makkelijk te openen...! (Zou daar ook een handig apparaatje voor bestaan?)

    Nog een tip voor die gevallen waarbij je deze pottenopener niet direct onder handbereik hebt: een flinke tik tegen de bodem wil ook nog wel eens helpen. Niet te hard natuurlijk, want daaraan houd je - zoals ik - nare littekens over...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat je in ieder geval níet moet doen (hoe verleidelijk ook) is met een scherp mes een gat in het metalen deksel prikken, want hoewel dit op de korte termijn absoluut het doel dient, zullen de produkten véél sneller bederven omdat de pot niet meer lucht-dicht kan.

    BeantwoordenVerwijderen