Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 augustus 2007

Kastanjemeel

Als je tamme kastanjes pelt, droogt en maalt, krijg je deze verrukkelijke kastanjemeel, die ik met veel plezier gebruik in plaats van gewone tarwebloem, in recepten waar een extra bite gewenst is. Het nootachtige smaakje krijg je al door een kleine hoeveelheid van het totaal aan bloem te vervangen door kastanjemeel. Mmm.
(te koop o.a. bij de biologische detailhandel, zoals de BIOplanet)

2 opmerkingen:

  1. Hallo, ik ga binnenkort naar Italië en daar zijn er super veel, die tamme kastanjes. En nu wil ik er dus ook meel van maken want je schijnt er ook lekkere cake mee te kunnen bakken. Hoe kan ik dat drogen en malen dan het beste aanpakken? Alvast bedankt, Gabrielle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Gabrielle..
    Ik heb dit jaar voor het eerst kastanjemeel gemaakt van hier (Overijssel) gevonden kastanjes , en hoewel ik het nog niet gebruikt heb in een recept ziet het er wel goed uit.
    Eerst moet je de kastanjes pellen ,en zo mogelijk ook de bruine velletjes verwijderen.
    Daarna drogen in de oven , 50'C.met de ovendeur op klein kiertje zodat het vocht weg kan.
    Dit een paar uur doen , de kastanjes worden nu steenhard.
    Deze gemalen in een keukenmachine ,totdat je meel hebt .
    Het werd bij mij niet zo fijn als "gewone" bloem ,ziet er meer uit als grof volkorenmeel.
    Hoop dat er iets aan hebt , veel succes!!

    BeantwoordenVerwijderen