Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

07 maart 2015

GV en LV lasagne

"Er is er één jarig, hoera hoera, en hij eet alles alleen glutenvrij. Dus kook ik voor hem veel lasagne, ja ja, en er mag ook geen lactose bij. Hij leve lang hoera hoera. Hij leve la-ang hoera hoera" En hij leve vooral lang dankzij voedzame groenterijke maaltijden die bij wijze van ultiem verjaardagscadeau, van mijn vriezer recht zijn vriezer in gaan. Deze kan hij er naar eigen goesting uit halen op drukke werkdagen. Want deze kant-en-klare éénpersoonslasagnes hoeven (ontdooid) alleen nog een half uurtje de oven in.

Voor de lasagne heb ik de juiste (wegwerp)schaaltjes gekocht. Ik maak een killing goede ragù van goed vlees, wortel, bleekselder, tomaten en rode wijn (en toch ook maar véél verse kruiden maar dus geen melk). Ik heb glutenvrije lasagnebladen in huis (die liggen tegenwoordig in elke supermarkt, maar zéker bij Jumbo). Verder blijkt dat harde kaas lactosevrij is, dus ik rasp een groot stuk pittige parmezaanse. En dan heb ik alleen nog gluten-en lactosevrije béchamelsaus nodig. Ehm....

Ik maak doorgaans een kaassaus met behulp van een roux. Maar dat is én melk én bloem, dus dat kan niet. Ergens heb ik gelezen dat maïzena bloem kan vervangen, dus ik maak impulsief een 'roux' met kokosolie, maïzena en (houdbare) lactosevrije melk (AH). Tja. Dat werkt dus níet! Gelukkig lees ik op de achterkant van de verpakking dat er wél een saus verkregen kan worden door melk te koken en daar een maïzenapapje aan toe te voegen. Je hebt niet veel maïzena nodig om de melk goed te binden. En er wordt nog ruim (diezelfde lactosevrije) kaas doorheen gesmolten dus dat maakt de saus ook nog dikker. Lekker alles in de bakjes stapelen, deksel erop en klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten