Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 november 2011

De banketbakker - Cees Holtkamp

Maar dát kan ik absoluut niet laten liggen. Cees Holtkamp, de beste banketbakker van Nederland - bekend van patisserie Holtkamp in A'dam met onder meer zijn garnalenkroket en mede-auteur van het verbluffend praktische Koekje - heeft bijna driehonderd van zijn professionele recepten gebundeld in een stijlvol kookboek. De vakman pende zijn ambachtsgeheimen neer en liet ze afdrukken op wit papier in handzaam formaat (17x24,5cm).

Slechts enkele kleurrijke detailfoto's sieren de pagina's op, maar dit boek koop je voor de recepten. Basisrecepten voor deeg, glazuur, crème en saus; recepten voor zoete desserts en voor gebak, taar- ten, 'stucwerk', hartig en excessen. En werkelijk alles passeert de revue: van amandelbroodjes tot chocolademousse, van trommel- koek via mokkacrème tot saint honoré.

Wát een heerlijk kwalitatief boek. Na enkele bakpogingen wéét je dat de recepten top zijn, met hoog slagingspercentage. Bijna alsof je zèlf een banketbakker bent. Het geld (€35) méér dan waard!

4 opmerkingen:

 1. Het is inderdaad een boek wat je niet kunt missen. Er staan heerlijke recepten in. Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het meest fantastische bakboek aller tijden! Als een meesterbakker als Cees Holtkamp zijn naam onder de recepten durft te zetten, weet je dat het goed is. Probeer vooral de garnalenkroketjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nooit van gehoord maar het schint een boek vol met goede Rezepten te zijn:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wil ik ook! Wil ik ook!
  Het water loopt me al in de mond als ik die kroket op de voorkant zie.

  BeantwoordenVerwijderen