Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 augustus 2009

Koekje(s) in een boekje

In de zomer van 2006 werd door Uitgeverij de Kookboekhandel 't werkelijk sublieme samenwerkingsverband tussen Cees Holtkamp en Kees Raat in boekvorm uitgebracht. De beide zijn grootheden in de wereld van de patisserie en beiden komen uit een geslacht van banketbakkers.
Cees is het soort bakker dat er niet op los experimenteert, maar juist het klassieke repertoire tot in de puntjes wil beheersen. Hij is verantwoordelijk voor de receptuur van 50 klassieke koekjes; koekjes met een verhaal, die allen onderdeel uitmaken van ons cultureel erfgoed. Kees is bekend als innovatieve chocolatier en hij nam de uitdaging aan om 50 geheel nieuwe koekjes te bedenken. Inclusief welluidende nieuwe namen!

Het boek is gedrukt in onpraktisch 15x24cm formaat en de losse omslag is tevens een koekjesposter. Met een uniforme indeling van links het verhaal plus recept en rechts de foto met ingrediënten- lijst is het wél een overzichtelijk boek. In heel kleine lettertjes (KR vs CH) staat vermeld van welke meester het recept afkomstig is. En dàn blijft enkel de uitdaging om de mooie koekjes na te maken!

Bijna in geen enkele boekhandel meer te krijgen, maar bij Strand West (Oudegracht 114, Utrecht) lagen er nog een paar, €29,95.

2 opmerkingen:

  1. Bij de Broese hebben ze ze ook heel lang gehad.. Ik weet niet of ze er nu nog zijn. Inderdaad een erg leuk boek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De derde druk is sinds mei 2011 leverbaar, voor slechts 14,95 te bestellen bij elke boekhandel

    BeantwoordenVerwijderen