Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 juli 2011

Vistaart

Wie wat bewaart, die heeft wat. Zo zegt men. Ik bewaar recepten en zie meestal door de vele knipsels het gerecht niet meer, maar sommige pareltjes duiken netjes op in een ordner en dan kan het zomaar opeens gebeuren dat ik vistaart maak uit de Tip Culinair van 2004. Dank u wel, mevrouw Schaaphuizen...

Het is een gevalletje simpel: bakblik invetten en dan bekleden met (vers) bladerdeeg en hier hartige koekjes (Tuc) over kruimelen. Een restje broccoli of courgette in stukjes toevoegen en twee hele filets pangasius over de bodem spreiden. Afdekken met garnalen, fijngesneden venkel (1 knol) en ringetjes lente-ui. Afkruiden met peper, zout, dille en bijvoorbeeld gedroogde oregano.

Het geheel wordt een taart door een blister (160g) Paturain met 3 eieren en 2 eierdooiers en een flinke scheut slagroom los te klop- pen en dit over de vis te verdelen. Wat paneermeel over de top en een voorverwarmde oven doen de rest.

Met een voorafje (soep) of een salade als bijgerecht, voedt deze vistaart makkelijk zes mensen. Èrg lekker! Venkel (met zijn lichte anijssmaak) combineert natuurlijk prima met garnalen en witvis en die hele pangasiusfilet in de taart is niet alleen snel en makkelijk qua bereiding, maar geeft ook een prettige stevige structuur aan het eindresultaat. En is bladerdeeg niet altijd goed?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten