Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 augustus 2009

LEKKER! ijs

Dé ijssalon van Utrecht heet Roberto (hij maakte schijnbaar van jongsafaan al ijs voor zijn vriendjes), maar het boék over ijs en ijssalons is van partner (zakelijk en privé) Carlina. Zij pende de ontstaansgeschiede- nis van ijssalons in Nederland neer, omdat zij en met name haar familie (opa) nauw betrok- ken waren wij deze toedracht. Interessant dus om te lezen dat rond 1900 de ijsjes gratis werden weggegeven, omdat aanvankelijk niemand zoiets geks wilde kopen. Op straat; omdat de mensen het niet gewend waren een winkel in te gaan om ijscoupes te eten en zij dit niet durfden.
Verder de historie van ijs, de basics voor ijsbereiding en hoe je dit zelf kunt doen. Plus daarbij recepten voor sauzen, roomijs (zoet en hartig), sorbetijs en ijslolly's. En hoewel het boekje (80blz) is ge- schreven voor mensen vanaf acht jaar, is het ook voor minder-jeugdigen geinig om door te lezen; niet in de laatste plaats uiteraard door de recepten van de meester.

Te koop voor €9,90 bij de (Utrechtse) boekhandel, Bol.com en natuurlijk de ijssalon van Roberto en Carlina (waar ze best bereid zijn om jouw exemplaar even te signeren).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten