Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 augustus 2009

Vulling voor de diepvries

Tot vanmiddag vier uur (16u) is het fijn speksnijbonen plukken op Hoeve Hazerswoude (Hoofdweg 152) te Lijnden. Voor €1,60 p.kg pluk je zoveel lange groene rijpe bonen als je wilt; 't wegen gebeurt na afloop (wél contant geld meenemen, natuurlijk). Grote zakken en evt. een kruiwagen worden door de familie Gijzenberg aangele- verd. Op het erf staan vier jongens het parkeren in goede banen te leiden, want als wij om 8.35u aankomen is het al drúk!
Behalve bonen zijn er ook suikermaïs en suikerbieten (en bieten- blad) voor de pluk. Misschien als je doordeweeks komt (ma tm vrij 12-17u), dat er ook nog snijbonen aanwezig zijn. Ik zou zeggen dat het veld bonen groot genoeg is (denk voetbalveld), maar zoals de jongen in de plattelandswinkel zegt: "Ja, dát zeggen wij ook elk jaar, maar toch gaat het altijd hard."
Overigens kun je al vanaf 1980 zelf appels komen plukken op de hoeve; en dat zal voorlopig ook wel zo blijven. Op 12, 19 en 26 september, plus 3, 10 en 17 oktober kun je voor €0,70 per kilo de boomgaard in voor Sweet Caroline, Cox's, Elstar, Goudreinette, Red Prince, Golden Delicious en Jonagold. Alleen de laatste pluk- dag vorig jaar ging niet door, omdat alle appels al op waren. Dus een gewaarschuwd mens...

PS Plastic zakken om je schoenen/laarzen binden is géén overbo- dige luxe; hoe suf het er ook uitziet. Modderwalhalla!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten