Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

06 augustus 2009

Voor €0,50 terug naar vroeger

We waren een lang weekend in het Ahrtal (Duitsland); een absolute aanrader voor mensen die willen uitrusten (fietsen langs de Ahr, door heuvellandschap en wijngaarden; of ontspannen in een ther- maalbad) of die juist voor actie gaan (rodelbahn; kletterwald; seilbahn) en dat slechts vijf kwartier rijden vanaf Venlo (de 61 volgen langs Mönchen- gladbach; het Ahrtal ligt circa 30 km onder Bonn).

En in dit Ahrdal stikt het van de open- bare sigarettenautomaten, zoals je vroeger ook in het Nederlands straatbeeld zag. Tegenwoordig kun je er wel je rijbewijskaart (met chip) in stoppen als zijnde 'age coin' maar verder zijn de beige me- talen kasten nog net zo jaren '70 als altijd. En temidden van al deze nostalgie vind ik het súmmum van jeugd- sentiment: voor €0,50 trek je een kartonnen doosje kauwgomsigaretten uit zo'n apparaat! Niet te eten natuurlijk, want daar ben ik in- middels te opgegroeid voor (de staafjes zijn zóet en verliezen binnen een halve minuut alle smaak), dus hopelijk is die 'zaubertrick' op de binnenkant van de verpakking zijn vijftig cent waard...

Overigens zijn er natuurlijk ook her en der kauwgomballenappa- raten geplaatst, zoals je soms nog bij de ingang van de buurtsuper ziet staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten