Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 februari 2015

Maaltijden van Maass

En dan lopen we door de Jumbo op zoek naar een geschikt diner. Ik weet het; dat soort dingen moet je thuis al beslissen zodat je met een gericht lijstje boodschappen kunt doen en niet uiteindelijk met zakken chips bij de kassa staat. Het g&f meneertje is druk aan het bijvullen en uit één van zijn bakken vis ik een interessante maaltijd: 'masala zoete aardappel quinoa'. "Daar zijn er nog meer," zegt het meneertje en dan stuit ik op de koelvitrine van Uit de Keuken van Maass:

Er zijn diverse soepen (€3,19), desserts (€2,99), bijgerechten (€2,49), maaltijdsalades (€5,49) en maaltijden (€6,49). Is dat duur? Nou, niet als je het met een restaurant (of zelfs snackbar) vergelijkt. Wat me wél meteen opvalt is dat het moeilijk kiezen is uit dit assortiment. Omdat het allemaal zo verleidelijk klinkt (die zoete aardappel masala ligt al in het winkelmandje): 'linzencurry met citroenchutney'; 'kip pindasaus groene couscous'; 'ossobuco saffraanrisotto oerpeen'; 'tajine lam met couscous amandel'... Er blijken liefst twaalf verschillende maaltijden waarvan zes vegetarisch. Deze worden bedacht door Louise du Toit en gekookt door Jeroen Maass. De keukenbrigade van Maass kookt lokaal vers zonder toevoegingen. Daarom hebben de maaltijden een beperkte houdbaarheid. Want dat is dan logisch.

De 'gnocchi met worstragout en peterselie' bevat daadwerkelijk (veel! vers! groen!) peterselie. Maar waar zijn de stukken worst? Die zijn er niet. Misschien is de worst binnenstebuiten gekeerd en rul gebakken maar als er op het etiket 'worst' zie ik het liefst stúkken worst. Dus dat is een beetje teleurstellend. Maar de saus is pittig gekruid en oogt zeer groenterijk.
De 'masala zoete aardappel quinoa' is heerlijk. "Ik vind quinoa zo super lekker," riep zij uit. Dit is een veelheid aan groente in een zoetpittige currysaus. Vooral bij deze merk je helemaal niet dat het (stiekem toch) een magnetronmaaltijd is. En je zou het makkelijk aan gasten kunnen voorschotelen; niemand heeft het door (behalve zij dan die dit lezen ;). Alleen zou je er misschien nog wel iets bij willen serveren, zoals naan of kipkluifjes, anders is het nèt iets te veel 'prutje'. Ik kan niet wachten om meer uit de Keuken van Maass te proberen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten