Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 januari 2015

De Burgemeester (van Utrecht)

Pal tegenover het Utrechtse stadhuis (aan de achterkant ervan) ligt lunchroom De Burgemeester (Korte Minnebroederstraat 5). Je kunt hier een dubbele boterham, tosti of gegrilde panini komen eten. Met geitenkaas en honing bijvoorbeeld. Of kiezen voor één van de vier (soms meer) verse soepen. Alles van de kaart kun je ter plaatse opeten (als er plek is) of meenemen.

De soepen van deze week zijn tomaten-, courgette-en pompoensoep, of rode linzen (à €4,50). En Hollandse erwtensoep, Maleise kippensoep of Marokkaanse kikkererwtensoep (à €5,50). Dát is een hoop keuze! Er is ook versgeperste jus d'orange (€2,70).

Ik geniet van een heerlijke courgettesoep die zéér smakelijk is. Mensen aan de tafel naast mij verkondigen dat ze speciaal voor de soep komen. Aan de balie koopt een nieuwe klant een soepstrippenkaart (10 soepen t.w.v. €55,00 voor €39,50) en natuurlijk wordt de zojuist genoten soep meteen 'gestript'. De bediening is in handen van de eigenaars, man en vrouw, die met veel liefde hun klanten van smakelijk voedsel voorzien. Niks hippe onzin met custom servetten enzo; wél gewoon goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten