Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 februari 2014

Oreo smoothie

Toetje! Toetje! Of twéé toetjes, dat is helemáál mooi. Behalve een vanillecakeje met witte-chocolade-botercrème, verschijnt er een oreo smoothie op tafel. En voor het vage idee van 'gezond' is de smoothie verrijkt met banaan en aardbei. Mooie rode aardbeien die ook best als decoratie kunnen gelden. De smoothie wordt niet gemaakt van ijs, maar van yoghurt. Dat scheelt weer (enigszins) in de fitness-afdeling..Recept
Doe 140g (½cup) Arla vanille-yoghurt met 125ml (½cup) melk, 1 (kleine) banaan, 2 aardbeien, ½tl kaneel, ¼tl nootmuskaat en 8 Oreo koekjes in een blender en vermeng op hoge snelheid tot een luchtige smoothie. Schraap de crèmevulling tussen twee Oreo's uit, verkruimel de chocoladekoekjes (in een vijzel bijvoorbeeld) en verdeel de kruimels over de (2) glazen met smoothie.

Ik gebruik, bij gebrek aan een blender, mijn oude vertrouwde fijne staafmixer, maar heb het idee dat de smoothie daar minder luchtig mee wordt. Wat verder de pret niet drukt. Deze 'vloeibare koekjes drank' is heerlijk, vooral met dat kruim bovenop. Súper! Maar iets minder banaan (en iets minder melk) had best gemogen. Voor een dikkere drank met (nog) meer koekjessmaak. Oe, oe, oe, misschien met gemalen amandelen erdoor?
En ik heb maar meteen ook Punselie's gekocht, want 'stroopwafel smoothie' klinkt mij bijna nóg beter in de oren!!

1 opmerking:

  1. Brrr... Ieder zijn ding :-)
    Je cupconversie klopt trouwens niet, waardoor hij misschien ook wat te dun is?

    BeantwoordenVerwijderen