Ik heb kaasdoek, ik heb yoghurt en ik heb een interessant recept voor zogenaamde 'Yoghurt Taj-Mahal'. Wat ongetwijfeld weinig met de klassieker uit India te maken heeft, maar het klinkt alvast fijn mysterieus. De yoghurt wordt met behulp van de kaasdoek omgetoverd in hangop (zo). Dat kost wat tijd, maar dat is slechts een kwestie van planning.
Een kleine ons (pecan)nootjes wordt fijngehakt en door hangop geschept met komijn, kaneel, gember en suiker. Wat vervolgens minstens een uur moet intrekken. De bolletje gekruide hangop kunnen geserveerd worden met bolletjes frisse meloen en nog meer noten. Bijvoorbeeld.
Onverwacht blijkt komijn het héél goed te doen in een lekker zoet nagerecht. Zéker in combinatie met geurige kaneel en knapperige stukjes noot. De meloenbolletjes leiden eigenlijk alleen maar af en de gember had nog wat meer gember gemogen. Maar verder: dik romig verrassend en fijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten