Een relaxte zondagochtend vraagt om wat zelfverwennerij en omdat er zowaar tijd is, maak ik voor mezelf deze Griekse zoete pannenkoeken met feta. En honing. Hoewel de krokante lekkernij het als toetje waarschijnlijk ook goed zou doen.
Van bloem, olijfolie en wat zout wordt met lauwwarm water een deeg gekneed. Daarvan worden dan bolletjes gevormd, die met de hand platgedrukt gevuld worden met een schepje losgeroerde feta. Deeg daar omheen vouwen en uitrollen tot pannenkoeken. Het blijkt nogal een elastisch plakdeeg, maar met flink 'bloemen' lukt het. De 'pannenkoeken' worden vervolgens gebakken in een hete koekenpan met nog wat olijfolie.
De 'sfakianés pítes' zijn zo klaar en leuk om te maken. In de pan bobbelt het deeg lekker knapperig op. De feta is smaaktechnisch een beetje verdwenen, maar de zoete honing wordt natuurlijk wel geproefd. Warm het lekkerst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten