Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

03 augustus 2013

Chocolademousse op spekkoekbodem

Wat ik nodig heb is een dessert met cachet; een Toetje dat er over de top indrukwekkend uitziet, maar stiekem geen tijd of moeite kost om in elkaar te flansen. Zoiets bijvoorbeeld als een gekruide chocolademousse. Makkelijk gemaakt van Milka (melk)chocolade met basterdsuiker, een tikje zeezout en slagroom. En melk waar (5) kardemompeulen, (1) steranijs en (3) pimentkorrels hun smaak aan af hebben gegeven (en voor de goede orde: géén rozemarijn dus, zoals in het originele recept).

En ik vind eigenlijk dat zo'n romige chocomousse met specerijen prima geserveerd kan worden op een bodem van spekkoek. Dus knal ik na mijn werk langs een Indische toko om daar (voor €14; daar kun je zelf niet tegenop bakken) een hele 'lapis legit' te kopen. De spekkoek wordt overdwars afgesneden en in een ronde bak- vorm gelegd. Daarop de mousse die in de koelkast verder mag opstijven. Wat deco van cacaonibs, macademia-en pecannoten en ik vind het eigenlijk wel goed.

Het blijkt niet de beste chocolademousse ooit, omdat de gelatine een iets te veel rubber textuur geeft en veel te laat bedenk ik me dat wítte chocolademousse misschien tóch beter was geweest. Maar het is wél een absoluut topidee waar evengoed punten mee gescoord worden. Spekkoek takes the cake, eh... mousse!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten