Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 juli 2013

Genroku

Heel goed idee van een enthousiasmerende vriendin om te gaan 'sushidineren' in het Amsterdamse. Zij heeft Genroku op het oog (Nieuwezijds Voorburgwal 115, 020-4288809), waar van zondag t/m woensdag voor slechts €29,95 p.p. genoten kan worden van onbeperkt frisdrank, koffie en thee (met 50% korting op huiswijn, bier en sake) én ayce (all you can eat) sushi. Met naast keuze uit meer dan 120 gerechten van de standaard dinerkaart, nu ook onbeperkt zalmsashimi en vijf speciale maki's uit de 'special order' selectie. Nou is 'AYCE' onze nieuwe beiderzijds favoriete hobby, dus dat is dan de perfecte bonus op een fijn dagje in de hoofdstad met bijzonder gezelschap.

De vermaarde dhr. Johannes van Dam recenseerde restaurant in kwestie met een niet mis te verstane 8,5. Zodat we met een gerust hart kunnen aanschuiven om onze eigen ervaring op te doen. Aan tafel wordt wasibi plús rode chilisaus en ketchup geserveerd. Gari is via de aankruislijst te bestellen; dat is anders dan anders maar eigenlijk ook wel weer handig voor diegenen die veel zure gember wensen. Ze zijn hier in ieder geval bepaald niet (niet!) zuinig met de porties (of sausjes). Nadat ik blij vier van de vijf special orders heb laten aanrukken (die elk per zes stuks blijken te komen à 2,5- 3cm dikte), zit ik eigenlijk al wel vol. En stiekem zijn de sushi's net iets te grof en te groot.

In dit restaurant een beneden-en een bovenverdieping (vide) met goedzittende stoelen. De toiletten zijn in de kelder en hebben elk een grappige schuifsluitdeur (en sommige daarbij een losliggende toiletbril). Fijn dat er sashimi van SintJakobsschelp op het menu staat (3 stuks voor €2), al is het niet de beste (als in meest verse) die ik ooit heb gegeten. In het assortiment verder vele bijzondere sushicreaties die je niet snel ergens anders ziet. De meeste andere restaurants uit dit genre voeren toch allemaal zo'n beetje dezelfde kaart. Genoeg keuze hier dus, en ook wel goed bereid.

Past helemaal in de huidige trend van 'Chinees Indisch Restaurant wordt Wokrestaurant wordt Sushi All-You-Can-Eat'. En hier kan ik het alleszins eens zijn met meneer van Dam: "de prijzen zijn laag, de kwaliteit is heel redelijk en de mogelijkheid zijn eindeloos; mij hoor je niet klagen".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten