Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 juli 2012

Groene pannenkoekjes met limoenboter

De picknick die we gepland hadden des zondags viel duidelijk in het (regen)water; maar aangezien we die dag van rommelmarkt naar rommelmarkt reden in de ruimste zin van dat woord, konden we ook best 'picknicken' onderweg. Hij reed en ik verzorgde de ravitaillering.

 
Ik maakte al eens eerder spinaziepannenkoeken (en at die, toeval bestaat niet, óók in de auto op), maar nu gebruikte ik een recept uit Plenty. Daarvoor een hele zak verse spinazie (300g) met wat knoflook in olijfolie laten slinken, afkoelen en afgieten. Het vocht gebruikte ik weer voor het pannenkoekbeslag, waar naar eigen inzicht aanvullend 1el honing, zemelen en Provençaalse kruiden doorheen gingen. De limoenboter was de dag tevoren gemaakt met roomboter, sap en zest van 1 limoen, verse koriander, zout, peper en knoflook ('gelukkig' was het niet warm in de auto; de boter smolt niet).

Wij vonden zo'n pannenkoekje eerder een plak groentebrood dan een daadwerkelijke pannenkoek. De friszure kruidige limoenboter paste daarom misschien wel des te beter bij de zoetige koekjes. 'n Plakje zalm had er ook niet op misstaan, trouwens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten