Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 april 2012

Indiaas koken

"De liefhebbers van oosterse spijzen vinden in Indiaas Koken een ware schat aan nieuwe recepten, van kruidige shish kebabs tot fris tafelzuur, van geurige curryschotels tot sappige kipgerechten, van ongedesemde broodjes tot oliebollen van rijstemeel. Uit meer dan 50 recepten, in de keuken getest en door de fotograaf schitterend in beeld gebracht, kunt u een voortreffelijke keuze maken en inspi- ratie opdoen voor elke maaltijd."

Ik vind dit boek op de schappen van een kringloopwinkel. Hoewel de complete Indiase keuken vast ook veel dikkere kookboeken kan opleveren (deze uitgave uit 1993 telt 52 recepten op 112 pagina's), heb ik sterk het idee met dit boek de essentie van India in handen te hebben. De meeste klassiekers zijn aanwezig, waarbij elk recept steeds twee bladzijden beslaat, met links een korte omschrijving van het gerecht, de ingrediëntenlijst en een stapsgewijze werkbe- schrijving; en rechts een mooie kleurenfoto op A4 formaat.

De plaatjes ontstijgen het soms wat flets gekleurde jaren tachtig spectrum en doen daarmee watertanden. De meeste gerechten zijn samengesteld uit een breed scala aan kruiden en specerijen; wat qua smaak veel goeds belooft.

Bovendien wordt door de overzichtelijke opzet het idee gevoed dat elk gerecht een haalbare kaart is; dat uitgebreid koken naar Indiase traditie voor iedereen is weggelegd en daardoor schrikken de vaak lange lijsten van ingrediënten niet af. Daarbij kan dit boek diensten bewijzen aan de vegetariërs onder ons (alleen jammer dat niet staat aangegeven welke gerechten vleesloos zijn).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten