Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

05 mei 2011

Gruwelijke baksels

Bij de Hema lag (ligt?) een kookpakket van Roald Dahl te koop, ge- naamd "Gruwelijke Baksels". Het setje is een directe vertaling van het Engelse "Ghastly Grub" van TopThat Publishing (£5,39) en be- vat een aantal koekjesstekers, papieren cakevormpjes, een spatel, een spuitzak, een deegpers en een kookboekje. Dit laatste geldt als aanvulling op de geleverde bakwaar en onthult de recepten voor bottekrakerkoekjes, oempa-loempa gebakjes, glimwormkoekjes, snoskommerpudding, slakkensapsla, James' drijvende perziken, muizen met rijst en exploderende frisdrank; die alle met behulp van de overige artikelen uit het pakket gemaakt kunnen worden.

Nieuwe recepten dus, helemaal in de stijl van het originele Grie- zelkookboek! Feitelijk staat niet vermeld van wiens hand deze receptjes zijn, maar de illustraties zijn van Debbie Tarbett en Barry Green (in plaats van Roald's sidekick Quentin Blake).

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me fantastisch! Jammer genoeg nog niet gespot in de Hema hier...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat Quentin Blake niet geillustreerd heeft, ik vind/vond zijn illustraties altijd geweldig, zocht er de boekjes op uit toen de kids nog in de voorleesleeftijd waren.

    BeantwoordenVerwijderen