Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 juli 2008

Tarte tatin met tomaten

Tarte tatin is een makkelijk gerecht om te maken en een indrukwekkend iets om te serveren. Iedereen denkt altijd maar dat 'tarte tatin' per definitie met appels is, maar de opz'nkoptaart kan nèt zo goed gemaakt worden met ananas(ringen), abrikozen, peren... Of tomaten. Voor een verwenjezelfdiner:

De gehalveerde kerstomaatjes gaan, dicht op elkaar gepakt in een met olijfolie ingevette, lage taartvorm (een boterkoekvorm in mijn geval) 2 uur de oven in om op lage temperatuur lekker uit te drogen. In culiland betekent een verdamping van vocht dat de smaak intenser wordt en dat geldt dus ook voor de doorsnee (letterlijk!) tomaatjes.

Zodra de tomaten naar wens zijn ingedroogd, wordt uitgerold bladerdeeg er overheen geschikt (de randen netjes naar binnen gewerkt) om terug de oven in te gaan. Na een minuut of twintig komt een gerezen deegbol uit de oven. Dus bord op de vorm, de vorm met bord en al omdraaien en: tarte tatin. Ik bestrooi mijn tomaten tarte tatin met fijngesneden verse basilicum en Parmezaanse kaas. Té lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten