Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 juni 2008

Route België: Pu(u)r Fruit te Oeselgem

Ik verheug me nú al op de op handen zijnde tochtjes naar de enige zelfpluktuin die ik hier in de omgeving ken (en die er is): PurFruit (Neerhoek 7, Oeselgem). Vanaf juli is de 'tuin' elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag open van 9-19u. En het feest start dit jaar op 21 juni.
Voor dit biobedrijf bestaat de hoofdteelt uit de gelauwerde blauwe bosbes (vanaf begin juli een hele zomer lang), maar je kunt je hier ook tegoed doen -eerst opeten en de rest betalen- aan frambozen, bramen, rode en witte aalbessen, cassisbessen en kruisbessen. Je mag zelf gaan plukken, maar er is ook een kleine verkoopkraam met zitjes; én er staat een trampoline. Een bezoekje waard! PurFruit is bovendien de énige vlierbloesemteler van België en hun vlierbloesemsiroop wordt sinds 2007 verkocht bij de BioPlanet.

(update 26-06-2008)
Dus NIET alles opeten alvorens te betalen!!

1 opmerking:

  1. beste, leuk dat u zo enthousiast bent over onze zelfpluktuin. Doch ik wou graag een correctie willen plaatsen over het zinnetje "-eerst opeten en de rest betalen-", dat is helemaal niet de bedoeling. Eéntje proeven alvorens een emmertje te vullen kan best, maar we houden de prijzen liefst btaalbaar laag. Mocht iedere klant doen wat u schrijft dan moeten onze prijzen pijlsnel de hoogte in.
    olijke groeten en graag tot binnenkort.
    het purfruit-team

    BeantwoordenVerwijderen