Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 juni 2011

Rodewijnsaus

In vroeger tijden, tijdens de familiaire fondue-en gourmetsessies, werden tafelsauzen door vader uit een zakje van Duyvis geklopt in plaats van uit de fles geschud. In de vaste glazen schaaltjes werd daartoe een dot Zaanse mayonaise (uit knijptube) met een eetlepel water en zo'n zakje sauspoeder losgeroerd. En na een tijdje nog een keer, omdat de poederstippels nooit helemaal in één keer oplosten in de mayo.

Er was ook wel eens kerriesaus of aïoli, maar 'bourguignonne' bleek ieders favoriet (met uitzondering van mijn broertje; die lustte alleen pannenkoekjes). De zalmroze saus met "volle rode wijn smaak" smaakte natuurlijk al romig van alle mayonaise en ik doopte al mijn vleesjes er lustig in. En zelfs zonder gourmet, wil ik heel soms nog wel een varkenshaasje laten begeleiden door deze dipsaus (of tijdens de studententijd een zak naturel chips). Als ik 'm ergens kan vinden, tenminste..

(update 15.09.2012)
Zakjes 'Bourguignonne' van Duyvis zomaar hangend boven de chips bij de MCD in Lombok (Utrecht). Voor €0,59 per zakje.

9 opmerkingen:

 1. Oh.Oh.Ohoh. Weet je, de rest kon ik allemaal met droge ogen lezen maar dan begin je over die zak chips in combi met de Duyvis dipsaus... (Mag dat alleen tijdens de studententijd dan? Oei)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Buiten studententijd alleen stiekem!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met Duyvis gebeld... ze hebben ze in de meeste vestigingen van: Jumbo, Plus, Super de Boer, Vomar, Hoogvliet, MCD en EmTe. Niet alles zal bij je in de buurt zitten, maar ik ben naar de Jumbo geweest en heb daar even 6 zakjes gescoord :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom is de Bourguignone saus uit de schappen van AH gehaald? het was een van de lekkerste sauzen. gr anoniem

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja, dat zou ik ook wel willen weten: waar is de Bourguignonne gebleven bij de AH?! ik kan geen winkel vinden die het nog verkoopt!! :(
  morgen maar eens duyvis bellen, hopelijk is het niet helemaal uit het assortiment!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoals wel vaker biedt de Jumbo soelaas! Daar vond ik Bourguignonne nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vervelend dat er nergens in de buurt mee Bourguignonne saus meer te krijgen is.Is favoriet in de hele familie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grappig. Gister kwam deze discussie ook aan tafel, tijdens de gourmet. Die verdraaide bourguignonne saus heb ik ook al tijden niet meer bij de Deka/AH gezien. Wij hebben helaas geen Jumbo dicht in de buurt.

  Voorheen zag je rond de feestdagen wel van die kartonnencounters van Duyvis, waar je dan nog wel eens geluk had dat die saus er tussen zat. Ook bij de AH XL hebben ze hem nog een tijd verkocht, alleen denk ik dat hij er nu al 2 jaar uit is.

  Het is op z'n zachtst gezegd jammer te noemen, aangezien dit mijns inziens inderdaad de lekkerste saus is voor bij de gourmet.

  Goede tip in ieder geval van de Plus en Vomar. Die zitten hier namelijk wel in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waarom is Bourguignonne saus uit het Assortimentment bij AH???? en C1000.
  Het is de lekkerste saus bij Gourmette.
  Ik woon in Uithoorn.

  BeantwoordenVerwijderen