Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 juni 2011

Emté

Vrijdagavond is steevast inkakavond. Maar dáár heb ik nou eens helemaal geen zin in en dus rijd ik na een bizarre werkdag, zonder avondeten, in één ruk door naar een nog onbekende supermarkt. Omdat ik het nou eenmaal leuk vind om te kijken wat daar allemaal in het schap ligt èn natuurlijk om het lijstje supermarktrecensies te complementeren. Dus hop óp naar winkelcentrum Galecop (hoe?) te Nieuwegein waar ik dus een Emté zou moeten kunnen vinden, getuige de borden langs de weg. Dat lukt uiteindelijk. Niet dankzij bewegwijzering die na afslag van de grote weg ophoudt, een on- toegankelijke bussluis die de enige toegangsweg lijkt en de schijn- bare verstopping van het winkelcentrum in deze best uitgestrekte nieuwbouwwijk. Maarrr.. van inkakken is dankzij zoekadrenaline geen sprake en dat was de bedoeling.

Emté vind ik trouwens een vreemde naam voor een supermarkt- keten (hoewel nog niet zo raar als 'Poisz'). Het is echter met name het stemmige geelgroen van Emté wat mij opvallend voorkomt, want zijn dit niet de kenmerkende Jumbo kleuren?! Ik dacht het toch wel. En ook de Jumbo formule lijkt hier te zijn toegeslagen met "Lekker vers, voordelig en vriendelijk". Emté vindt zelf dat zij uitblinkt in "buitengewoon kwalitatief versassortiment". Daarom ook zou Emté meerdere malen zijn uitgeroepen tot beste verssu- permarkt van Nederland (maar zo kan ik het ook, met categorieën als dat heeft uiteindelijk elke supermarkt wel een prijs: beste vers- supermarkt; goedkoopste verssupermarkt; breedste gangpaden- supermarkt; beste licht supermarkt. En zo'n prijs valt vervolgens weer prima in te zetten in een adequate marketingcampagne, of twee. Als 'beste verssupermarkt' bijvoorbeeld; ik noem maar wat).

Maar oké, ik moet toegeven dat het versassortiment uitgebréid is (vers zanddeeg, verse biologische groenten als wildtomaten, veel verse vis, een ambachtelijke slager die werkelijk òm komt in het vlees én een bakafdeling waar excessief gebakken wordt). En ja, inderdaad, het meeste ziet er vers uit. Héél fijn mijns inziens zijn de (vers)curiosa: buffelmozzarella, vers pizzadeeg, verse zachte Italiaanse nougat (in een viertal smaakcomposities), diverse verse kruid-en ontbijtkoek, suikerbolletjes, kaneelkandijbrood, stroop- wafelvlaai, waldkornbeschuit en mueslinotenbrood.

Een heel boerenlandbrood wordt verkocht voor €1,79. Dat is toch echt niet duur. En doorheen de winkel zijn nu diverse interessante kortingsacties te vinden (2 flessen Persil wasgel voor uiteindelijk €6 na extra kassakorting; 2x Milk&Fruit €1,49; 3 luxe toetjes €1) maar bijvoorbeeld ook dingen als Peijnenburg koek nu €0,99 per stuk (normaal €1,02).

In de winkel liggen verschillende proeverijen. En wie een (gratis) kopje koffie wil, kan daar een (gratis) koekje bij pakken (als ze niet op zouden zijn, uiteraard) om vervolgens aan de gereed staande leestafel (met in totaal vier stoelen) een krantje te lezen. Toch at- tent. Het huismerk Markant wordt aangevuld met onbekende maar interessante merken als Sweets, Smikkelbeer en bijvoorbeeld de gehele gamma's van B-en soms C-merken (alle smaken van Croky liggen hier). Bloemen en planten verkopen ze ook; het is al met al een complete en avontuurlijke winkelervaring waarin met name de ruime selectie en de schone vloeren opvallen. Voor €1 statie- geld kun je een zogenaamde Emté 'gemaksbak' (kartonnen doos) meenemen, die je steeds mag komen omruilen als 'ie op/kapot is.
En de spaaractie? Bij elke €20 aan boodschappen krijg je fijn een spaarmunt en heb je er drie, dan mag je die inwisselen voor één van de twaalf verschillende kletskousen (grappige sokpoppen).

"Al 112 Emté supermarkten in Nederland"

3 opmerkingen:

 1. ...wat ik heb begrepen is Emté vh. Sligro-concern en dat waarborgt kwaliteit.IK vind de spullen daar prima,maar kom er ook wel voor de acties en de proeverijen,alleen worden hele borden weggestouwd door de schooljeugd,wel een beetje jammer,want die proeven het niet eens.Doe je niks tegen helaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe regelmatig mijn aankopen bij Emté. Leuke winkel met vooral een bijzonder mooi assortiment. Ze zijn pas gestart met een echt mooie lijn producten van Mijn Boer op de groenten afdeling, maar ook de Grand Gerard producten van Emté zijn vaak echte aanraders. Vlees, Brood, Groenten, het straalt echt ambacht uit. En inderdaad de proeverijen zijn leuk maar worden te vaak door de verkeerde personen genuttigd. Maar je ziet wel dat die proeverij effect heeft. Ik neem zo'n product toch eerder mee.

  leuke producten die ik er regelmatig meeneem zijn o.a.
  kletsenbrood
  brabants roggebrood
  hamburgers
  de nieuwe mijn boer wilde tomaten (leuke mix)
  prachtige mijn boer vleestomaten, echt mooi groot en ideaal voor op een broodje gezond.
  Ze hebben ook al de nieuwe oggy frisdranken (bio)
  Het boerenbrood is inderdaad een topper
  Vleesmarinades (kan het merk zo ff niet noemen) echt top.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben emte ondernemer, even een reactie op het verhaal. emte formule was er eerder dan jumbo dus wie lijkt nu op wie? verder heerlijk positief dank u wel.

  BeantwoordenVerwijderen