Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 april 2011

Picado

Sinds ik een heel klein meisje was, stond dit busje kerriepoeder bij mijn moeder in het kruidenrek (ookal bestond de inhoud daarvan verder zo ongeveer alleen uit pe- per en zout en mogelijk geraspte nootmuskaat) en het zien ervan maakt heel wat bij mij los. Vooral herinneringen aan VOC spaghet- ti (met gehaktballetjes en kerrie- saus), wat ik steevast met mijn verjaardag wilde eten!
Dit busje uit mijn eigen kast is nu leeg en tot mijn grote afschuw vond ik geen nieuw exemplaar in de supermarkt. Afscheid dus van Picado met een nu al nostalgi- sche foto. Waarbij ik schertsend melding maak van het feit dat sommigen niet weten dat kerrie een specerijenméngsel is...

4 opmerkingen:

 1. Jaa die hadden wij ook (of dat Picado was weet ik niet). Volgens mij had mijn moeder een rekje(?) ze roken allemaal muf en in de verte nog naar de oorspronkelijke kruiden. Ik zette ze altijd op kleur.. vond mijn moeder niet zo leuk; die greep vervolgens mis. Meest gebruikt waarschijnlijk nootmuskaat/peper/paprikapoeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In stemmige jaren '70 kleurstelling met quasi geschubt randje: het is allemaal zo überkitsch dat ik er op slag weg van was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jahaaa! Oranje, groen, paars, bruin, wittig (of zoals mijn zoons á la de Lama's tegenwoordig zeggen "gebroken beige")

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja verrek, nu ik het zie denk ik 'JA!' . Precies die. En inderdaad ook nog de blauwe van de peper! Leuk om weer eens te zien...

  BeantwoordenVerwijderen