Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 januari 2011

Lotus speculooshagel

Toen we nog in België woonden, heb ik mezelf vaak afgevraagd wat nou precies het verschil is tussen speculaas en speculoos (lees), om vervolgens te besluiten dat beide koekjes erg lekker zijn. Want speculoosjes zijn koekjes, van Lotus. Al heel lang. In België dan.
De speculoospasta die na een tv-wedstrijd in de supermarkten van de zuiderburen verscheen was óók al zo lekker (hoewel vet). Wat 'n geluk dat dit broodbeleg blijkbaar met ons mee naar Nederland verhuisde, want ook in Nederland werd speculoospasta een groot succes. En toen was er opeens 'nieuw' speculooshagelslag...

Lekkere dikke hagelslagkorrels (doorsnede ca. 4mm) met precíes diezelfde aangename kandijsmaak als de speculoospasta heeft. En als de speculoosjes, natuurlijk; die nu, zogenaamd nieuw, ook bij ons te koop zijn.

3 opmerkingen:

  1. Wij (belgen) kochten hem in nederland :D want in Belgie is hij niet te verkrijgen. Zijn er ook niet echt dol op. Hoewel ik een heel grote fan ben van hun speculoospasta. Ik vind hier de speculoossmaak echt niet sterk genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen