Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 oktober 2009

Super de Boer

Gisteren kwam het nieuws dat de Super de Boer keten met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid door Jumbo zal worden overgenomen (lees). Dat betekent waarschijnlijk dat de Super- markten zoals die nu staan, gaan moeten worden omgebouwd naar de Jumbo-formule. Nou lijkt er op zich weinig mis met dit concept (dunkt mij); dus zal het een gemis zijn als Super de Boer 'verloren' gaat? Tijd voor een proef op de som.

Utrecht telt vijf Supers (en twee Jumbo's). Ik kies het filiaal op de Biltstraat (nr. 74) om eens een kijkje te nemen. Het betreft 'n op- vallend schone, overzichtelijke winkel waar groente en fruit van goede kwaliteit ligt te wachten op hongerige klanten (nog met bon- nenplakweegsysteem). Er staat een pers voor verse jus (nog nooit gezien in een supermarkt, maar is weer eens wat anders dan die geijkte koffiedrab) en een schepbar met (maar liefst vijf) verse salades. Kijk, een winkel met humor: "appeltje eitje" salade. Een man die eruitziet als de filiaalmanager staat zelf ook vakken te vullen.
In het vak valt het grote assortiment bioproducten op, en verder is er ruimte (gemaakt) voor streekproducten: duindoornbessen- wijn, Betuwse appelstroop met kaneel, gedroogde cranberry's van Terschelling, macademia-olie en Achterhoekse kaneelbeschuit. Ook internationalere artikelen (uit Groot-Brittanië, Verenigde Staten, Suriname, Polen en Turkije) zijn netjes vertegenwoordigd. In het versvak vijftien verschillende soorten vis; vanuit een oog- hoek zie ik halal chocolade in de aanbieding, maar het allergrootste pluspunt is de afdeling met vers brood. Ze verkopen hier notenvruchtenbollen!! De vaste (lokale!) versbrood- leverancier Painpadour (uit Amersfoort) lijkt ook aardig wat lekkers uit de mouw te kunnen schudden.

En over Super gesproken: in tegenstelling tot de AH wordt de korting hier wél direct op het kassadisplay getoond (zodat je niet neurotisch je bon hoeft na te kijken)! Feitelijk bevalt deze winkel me wel en ik denk zelfs dat ik er nog wel vaker voor om ga rijden. Nou ja, fietsen dan, want als de supermarkt zó biologisch denkt, kan ik natuurlijk niet achterblijven.

(Overigens zitten naast deze Super de Boer een ruimgesorteerde bioslagerij én een allercharmantste biologische eetwinkel!)

4 opmerkingen:

 1. De Super de Boer is best een aardige supermarkt, maar die schepbar met (maar liefst vier) verse salades zag ik onlangs in Eerbeek ook. Een leuk idee, maar met griep enzo in het vooruitzicht vond ik die niet zo hygienisch; iedereen kan er met z'n handen zo in!

  Gelukkig dat het ombouwen van zo'n supermarkt weer wat werkgelegenheid in de reclamebranche met zich meebrengt..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Super de Boer hier (Nijmegen, Malvert) stelt niet veel voor hoor. Oké, fruit en groente zien er goed uit maar keus is gering en voor de rest ook middelmatig. De Jumbo hier was veel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Rietje: precies de reden dat ik ook nooit iets koop wat bij de warme bakker op de toonbank staat (nu weer brokken gevulde speculaas): daar niest, kucht en proest iedereen overheen. Needankje.
  Ook de proefplateaus bij de deli-afdeling van AH laat ik tijdens het griepseizoen zorgvuldig links liggen.
  Ik ben bepaald niet hypochondrisch aangelegd, maar dit soort praktijken vind ik ronduit onfris.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil helemaal niet dat de Super verdwijnt! Ik was bij het filiaal in Parkwijk vanochtend en daar kan zelfs een verstokte theeleut als ik terecht bij het koffie-apparaat, voor een gratis bakje. Met keuze uit négen soorten thee (die 'Engelse melange' blief ik niet)!! Waar zie je zoiets?
  Bovendien tópaanbiedingen (2 pakken fusili €0,50; 4 fles- jes Actimel €0,99; zak aardappelen 5kg €1)

  BeantwoordenVerwijderen