Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 oktober 2009

Rosa's Kitchen

Je hoopt altijd op een goed restaurant op loop-danwel fietsafstand van huis en aangezien de meeste beste adressen tòch uit het cen- trum liggen, ga je wel eens op expeditie. En zo gebeurt het dat we op vrijdagavond terecht komen bij Rosa's Kitchen (E.Meijsterlaan 32, Utrecht).

Een restaurantje met een gezellige huiskamersfeer (op mijn lief komt het té gelikt over) en stijlvolle inrichting (afgezien van de vele hartschilderijen). Hier zitten buurtbewoners alleen of met gezin te eten (Oog-in-Al-yuppen) en naar ware Utrechtse aard bestel je een aantal kleinere gerechtjes (à €8,75). Het heerlijke knapperige verse meergranenbroodje met aïoli is van het huis, zodat we niet met lege maag hoeven te bladeren in de menukaart. Vriendelijke maar niet persé hoffelijke bediening, met een naar míjn smaak te individualistische aanpak. Een perfect héte (!) thee daarentegen (dat tref je tegenwoordig maar zelden), stemt mij zielsgelukkig (€1,90).

Na de amuse (gevuld pepertje) komt voor mij een verrúkkelijke pastinaaksoep: vol, romig en goed op smaak. Lekkere gegrilde St.Jacobsschelp erbij: tóp! Zo één had ik feitelijk nog een keer kunnen laten komen, maar daar staat de gerookte eendenborst al; óók lekker. Aan de overkant wordt gesmuld van gevulde vijg en een kruidig wildstoofpotje.
Na de uitermate creatieve dinerkaart blijken de dessertopties een grote desillusie: appeltaartje, crème brûlée en kaasplankje. De ti- ramisu die we delen is elastisch (hûh??) en smaakt naar bavarois met koffie-aroma. Duídelijk een puntje aftrek. Door glazen wijn aan €4,75 per stuk blijkt de eindrekening nogal aan de hoge kant te zijn uitgevallen. Perfecte plek dus voor even snel een avondhapje, maar naar de nieuwe locatie voor uitgebreid tafelen zoek ik nog even verder.

Overigens blijkt de website van het restaurant niet te kloppen met de werkelijkheid; het digitale menu is níet geüpdatet en de vermel -de prijs moet ook €0,25 naar boven bijgesteld worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten