Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 april 2009

Couscous-worstdiner

De ware couscousbereider is een kunstenaar. Of in ieder geval een geduldenaar. Want authentiek bereide couscous is minstens drie, vier keer gestoomd en perfect op smaak gebracht met olie en boter. Duurt ongeveer vier uur...
Zo gaat dat niet bij ons thuis. Wij flikkeren de couscous in een diepe kom en gieten er +1cm water op, vers gekookt uit de waterkoker, dekken de kom af met een deksel (of een snijplank of wat er maar voor handen is waar- mee je af kan dekken) en laten het daarbij. Dat is hoe moderne, fulltime werkende cultuurkokers dat doen. Integratie heet dat dan; want integratie werkt alleen indien twéérichtingsverkeer (ik zou zóóó zakken voor het couscousinburgeringsexamen, maar cous- cous maken doe ik wél)!
En terwijl de couscous staat te garen, maak je een snel (en lekker; laat dat duidelijk zijn: wél lekker) prutje door een gekruid (droog) worstje van goede kwaliteit, in stukken gesneden, in een koeken- pannetje (of miniwok) uit te bakken, er een gesnipperd uitje en wat voor groente cq. gare bonen je maar kan vinden (paprikaatje, tomaatje, sperziebonen uit de diepvries) doorheen te fruiten en dit met de couscous te serveren als avondmaaltijd. Olijven erbij; oh zó middenoosters. Duurt nog geen kwartier. En als je het doormekaar heen mengt, is het bijna stamppot. Kijk; dat kent de boer wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten