Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 april 2009

Badhuus

In 2003 werd het oude badhuis aan het Willem van Noortplein (nr. 19, Utrecht) nog gebruikt door de lokale seniorenvereniging en schaakclub, maar tegenwoordig huisvest überhip Arabisch restaurant Badhü hier. Trouwens, Badhü is óók een hotel (met acht 2p-kamers) en eind dit jaar een eigen hamam.
De prachtige locatie komt vol tot zijn recht aan het met bomen omzoomde plein. Het terras is magertjes -drie tafels- maar binnen is wel plek genoeg. De eetruimtes (vooraan links en recht) bestaan uit zitbanken langs de muur met grote eetbladen ertussen en de kleuren spatten van de muur: groen, paars, turquoize. Het hele restaurant is sowieso met aandacht ingericht, maar doet bij te veel daglicht wel een beetje pijn aan je ogen.

Héle interessante kaart met allerhande exotische hapjes zoals halloumi, met hangop gevulde vijgen, gamba's met sumak, da- delbriouats, kermoes en couscous. Voor het diner kan een eigen keuze worden gemaakt uit de diverse mezzes (en tahines), maar ook de drie verschillende soorten ontbijt lokken: Libanees ontbijt (grote kruidenomelet met geitenkaas en asperges op pide), Jemenitisch ontbijt (yoghurt met muesli, dadels, vijgen, honing en noten plus fruitsalade van kweepeer, granaatappel en ananas) of Egyptisch (gerookte zalm met hangop, Arabische worst, brood met hummus en babaganoush).
Lekker. Maar pas op dat je niet te veel gaat bestellen, want met vijf, zes euro per mezze tikt het hard aan. De hapjes zijn verfijnd en smaakvol, maar ruime porties zijn het niet. Bij grotere honger een tahine laten aanrukken (voedt ruim twee, krap drie personen) met couscous (€2 p.p.). Een potje muntthee kost €2,50 (gewone thee €1,90), maar er wordt ook Arabisch bier en Marokkaanse wijn geserveerd (los van het gebruikelijke arsenaal drank).
.
Élke dag open vanaf 11.00u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten