Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 september 2015

(Big) Lebowski

Vorig jaar begin september ging ik met een hele groep vrienden naar Zuid-"we-gaan-naar-de-hemel"-Frankrijk. We konden de pâté en de cider en de wijn en de worst en al het lekkers maar moeilijk loslaten bij terugkomst. En we kwamen na een kleine week dan ook alweer samen om op een terras te verzuchten hoe fijn het daar was geweest. En met de onfortuinlijke woorden "je moet deze app echt eens uitproberen" smeerde D. mij Ingress aan, waarna een hele nieuwe wereld voor mij openging..
In Utrecht is grand café Lebowski (Domplein 17) zo'n beetje het hart van Ingress Enlightened. Met vier tot zes portals 'in range' is het hier (vooral met meer dan zeven L8 spelers) goed toeven (en farmen). Zij die weten waar ik het over heb, weten dat portals binnen bereik een belangrijke meerwaarde zijn. Maar anders is Lebowski nog steeds een zeer goede plek om bij te komen.

Ten eerste is het interieur stijlvol. Met chesterfield banken (en stoelen), een jukebox, een heuse kanarie (levend) en een levensgrote giraf (niet-levend). Ten tweede wordt er bijna altijd goede muziek gedraaid; van jaren '80 rock tot jazz en golden oldies. Verder is er een uitgebreide kaart 'intoxicants': erg veel (speciale) bieren, gedistilleerd binnen-en buitenlands, maar ook bijvoorbeeld verse gemberthee en natuurlijk cassis). En ook de keuken is goed: diverse snacks en hapjes, goede sandwiches, soep ('bowl full of crab') acht verschillende hamburgers en interessante hoofdgerechten (o.a. spareribs).

Hun eigen motto "It's not just a bar, it's a way of life" is er een beetje over. Maar fijn is het hier zeker. Op de agenda staan regelmatig live theater of optredens. Er wordt elke derde woensdag van de maand een popquiz georganiseerd. En op vrijdag en zaterdag draait een dj fijne plaatjes. En oh ja; het is hier gróóót.
Dagelijks open vanaf 11.00u (za 10u) tot 1.00u (vrij,za 2u zo 0u).

1 opmerking: