Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 oktober 2014

De Ruijter anijsmelk

Er zijn geen anijsblokjes meer. Nee, echt niet. DeRuijter heeft de oude vertrouwde blokjes om anijsmelk mee te maken vervangen door anijs- staafjes. Maar waarom zijn er geen anijsblokjes meer? De fabrikant zelf zegt op de site: "Anijsblokjes zijn sinds 1928 onderdeel geweest van ons assortiment en sindsdien is de productiemethode vrijwel onveranderd. De afgelopen jaren is de oude anijsblokjesmachine draaiende gehouden maar helaas kunnen we door slijtage en het ontbreken van de juiste on- derdelen de levensduur van deze machine niet meer verlengen. We zijn op zoek gegaan naar een passend alternatief en hebben deze gevonden in de vorm van Anijsstaafjes: staafjes anijspoeder. De verpakking en toepassing van Anijsstaafjes zijn anders dan die van Anijsblokjes maar het resultaat is hetzelfde: een beker warme anijsmelk." Dus dat. Óf je kan zelf melk koken (dat moet toch) met steranijs, of geplet anijszaad erin. Laten trekken en zeven. En het resultaat is hetzelfde: een beker warme anijsmelk ;)

2 opmerkingen:

  1. Goed verhaal van De Ruiter.. Maar intussen hebben ze wel de prijs meer dan 200% opgeschroefd... Eerst was 't € 1,34 voor 3 doosjes met elk 13 blokjes (samen 150g) nu € 1,49 voor 12 staafjes (75,6g).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed verhaal van De Ruiter.. Maar intussen hebben ze wel de prijs meer dan 200% opgeschroefd... Eerst was 't € 1,34 voor 3 doosjes met elk 13 blokjes (samen 150g) nu € 1,49 voor 12 staafjes (75,6g).
    mee eens

    BeantwoordenVerwijderen