Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 augustus 2011

Visburgers met kokoslimoensaus

Ik heb zin in gehaktballen (dat heb je soms), maar misschien eens een keer wat minder vlezige gehaktballen. Niet zo zwaar, zeg maar, maar licht verteerbaar. Zoals vis licht verteerbaar is, eigenlijk. Visgehaktballen? Kàn (ze verkopen zalmgehakt bij de AH). Maar beter nog visburgers. Met een goed sausje:

Pangasius met citroensap, zout, peper, met een knoflookteentje gefruite sjalotjes, een ei, verse peterselie (dille is ook zo cliché), gerookte zalm en een flinke eetlepel bloem pureren. Eventueel nog wat extra bloem toevoegen en dan (vier) burgers vormen van het plakkerige mengsel. In een diep bord sesamzaad en paneermeel strooien en hier de visburgers rijkelijk doorheen wentelen; het plakt als vanzelf. Even in de koelkast laten rusten en dan bruin bakken.
Ondertussen kokosmelk met in blokjes gesneden courgette en wat gemberbolletjes (op siroop) zacht laten pruttelen. Limoensap en -zest toevoegen (en eventueel de saus staafmixeren). En alweer klaar.

Lekker romig friszuur sausje met kokoslimoensmaak doet het goed bij de knapperige en toch smeuïge burgers. Een maïskolfje uit de oven erbij en deze hardwerkende vrouw heeft weer eten.

1 opmerking: