Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

05 april 2010

Jamie Oliver's Magische Marinade

Mr.Oliver is nogal een kookboekenschrijver. Van zijn hand rolt het ene na 't andere boek van de pers. En die komen daarna ook weer in diverse uitgaves uit en dan mag je er als thuiskok natuurlijk best nog wel wat keukengereedschap bijkopen van Meneer Oliver (zoals de allang door mij verworpen 'flavourshaker'). Nou, ik vind het wel goed met het meneertje. En dus kopieer ik zijn dvd-serie "Thuis bij Jamie" van de bieb (did I just say that out loud?). Puur voor ver- makelijke redenen, uiteraard.

En hoewel inderdaad best vermakelijk, zijn er weinig recepten die mij persoonlijk intrigeren. Misschien zelf ketchup maken (maar ik vind de fles Heinz goed zoals die is; dus besluit ik dáár verder niet moeilijk voor te gaan doen). Met één grote uitzondering: Jamie's barbecue marinade. Díe klinkt goed. Díe wil ik maken. En ik heb de perfecte gelegenheid (lees hier meer)!

Het recept wijst zichzelf; de enige onmisbare factor is het gerookte paprikapoeder waarvoor misschien even naar een naburige toko moet worden gefietst. En zelfs zonder barbecue (maar met behulp van oven) ontstaan er heel appetijtelijke vleesjes. Die - zoals dat hoort - kruidig, plakkerig en rokerig smaken en héle vieze vingers opleveren! En dit werkt volgens Jamie óók met kippenpoten, hele kippen, lamsbouten, "heck, you can bbq sauce anything with a bone". LINK (halverwege staat de marinade)

1 opmerking:

  1. Tja, het is wel een beetje overkill met Mr J. vind je niet? En zijn recepten lokken niet allemaal aan om te koken...maar als je dat dan onverhoopt wél doet werken ze dus als een trein! Zoals deze.. Grappig wel

    BeantwoordenVerwijderen