Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 mei 2008

Agrimarkt

Het boerenleven. Waar is het gebleven? Kun je in de moderne tijd van tegenwoordig, waarin commercie en kapitalisme hoogtij vieren, nog eerlijke inkopen doen? Gelukkig wel, want dwars tegen de trend in zijn er weer meer en meer particuliere initiatieven voor 'verkoop aan huis', wat soms zelfs leidt tot grote pareltjes (BioPlanet, HetBoertje; zie 'inkopen: detailhandel').
Minder biologisch, maar tóch óók fijn zijn de boodschappen- loodsen van Agrimarkt. Ruim opgezet, met streekprodukten in het assortiment (zelfs Achterhoekse kaneelbeschuit) en behalve de alledaagse benodigdheden tevens zaden en tuinartikelen in de schappen. De prijs die je hier betaalt is scherp, maar niet verdacht laag. Bovendien is er royaal gedacht aan winkelplezier: de boodschappenkar is een ware verrukking om mee rond te rijden (soepel draaiend, licht en eenvoudig duwbaar, maar helaas nèt iets te diep om ergonomisch verantwoord te zijn), hoge plafonds, brede gangen en op de klantentoiletten zelfs vochtige doekjes. Het huismerk is 'Markant' en je vind hier nog '50%' stickers op de snelverkoop (daar waar de AH van 50% naar maximaal 35% korting ging voor produkten waarvan de uiterste houdbaar- heidsdatum nadert).
Te vinden in Roosendaal, Middelharnis, Goes, Middelburg en Vlissingen. Níet te verwarren met de tuincentra van Agriland.

Kom hier níet voor een toevalsontmoeting met je nog onbekende, toekomstige minnaar. Een lichtelijk hoog gehalte 'geitenwollen- sokken' en, vooral, 'zwarte kousen'... met alle respect.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten