Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

06 augustus 2023

Het aller-aller-allerlekkerste brood

"Lekker brood verdient Bona" is een reclameslogan die ik me erg goed uit mijn jeugd herinner. Maar nu ik ouder en wijzer ben, zou ik op écht lekker brood van zijn never nooit niet margarine (of halvarine) smeren. Want "een volle smaak en een romige textuur" (site) maken daarvan nog geen roomboter. En dat is pas écht lekker. En (hoewel discutabel door de decennia heen) ook beter voor je. Maar voor zulke heerlijke romige, daadwerkelijk gekarnde hoeveboter heb je fantastisch vers brood nodig. En dankzij mijn collega in Arnhem weet ik waar ik dat in regio Zutphen haal:

Bij Driekant (Lange Hofstraat 23, Zutphen) wordt al 25 jaar met liefde voor kwalitatief hoogwaardige producten aandachtig gebakken. Er is bewust gekozen voor een biologische oorsprong. En daarbij staan een ambachtelijke werkwijze en (kleinschalig) sociaal ondernemen hoog in het vaandel. Er worden ingrediënten gebruikt die voor een groot deel op Nederlandse bodem zijn geteeld.

Ik ga uiteraard voor de pure eenvoud van een wereldbol (€3,95). Dat is een desembrood met speciale ingrediënten (tarwebloem, natuurdesem, groente-eiwit (van alfalfa), zonnebloempitten, roggebloem, rozemarijn, basilicum en oregano). Dit brood heeft "een licht groenig uiterlijk, een unieke barmhartige smaak en een hoge voedzaamheid". Héél lekker en kakelvers natuurlijk het allerlekkerst met een krokante korst en luchtig zacht kruim. Een beetje te dik roomboter eroverheen en hap.

Met hun wereldbol ondersteunt de Driekant het fantastische werk van de gerenommeerde en bekroonde internationale NGO The Hunger Project.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten