Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

03 augustus 2015

Landgoed Heerdeberg Streekmarkt

"Iedere eerste zondag van de maand organiseert landgoed Heerdeberg een streekmarkt" Nou, niet íedere zondag, want in de wintermaanden (die ruim genomen van oktober tm maart lopen) is er geen markt. Dan kun je ook prima langskomen. Want Heerdeberg (Pater Kustersweg 20, Cadier en Keer) is een groene plek aan de rand van Maastricht, met een uitgestrekt (wandel)bos inclusief uitzicht over de Limburgse hoofdstad, een hertenpark en het landgoed heeft naast een café en boerenwinkel ook een eigen (goedgevulde) beeldentuin (in een oude mergelgroeve). En van april tot en met september is er dus ook een markt(je) op de eerste zondag van elke maand.

Lokale producten kunnen hier geproefd en gekocht worden. Voor echte Randstedelingen (Randstatters?) is het de reis niet waard, die hebben de heerlijkheid van de PureMarkt. En daar is de streekmarkt van Heerdeberg maar een slap aftreksel van; met zijn kraam of tien.

Maar toch wel leuk. Al is het maar vanwege de ('s middags gehouden) biggenrace. En vaak zal in de aangrenzende beeldentuin live muziek worden gespeeld. Bovendien - en dat is een héle belangrijke - serveert men hier verse vlaai. De markt is van 11-15u. Verder zijn er vier wandelingen én een kruidenwandeling die langs het landgoed komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten