Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 november 2014

Route Duitsland: Schokogalerie

En dan loop je dus zomaar door Berlijn. Omdat het kan (en omdat je ouders hun huwelijksjubileum vieren met een midweek vakantie voor het hele gezin). Terwijl we rond de Hackescher Höfe onze tijd prettig spenderen, stuurt een goede vriend een berichtje dat we ook écht naar "die chocoladewinkel" moeten gaan. Na enig zoekwerk (van zijn kant) blijkt het te gaan om Schokogalerie. En laat die nou in de buurt zitten (Große Hamburger Straße 35, Berlin). Tja, dan stappen we er op af ook:

Het blijkt een winkel te zijn (één ruimte, vele stellingkasten) met "ein erlesenes Sortiment feinster Schokoladenkreationen"; een onvervalste chocoladerepenspecialiteitenwinkel dus. Niet goedkoop, maar wel vol pareltjes die ik nog nooit ergens anders heb gezien. Zoals een reep witte chocola met maanzaad (die ik meeneem voor W.), melk met kaneel, en een reep puur met in port gemarineerde, gekonfijte olijven (wat de flip? díe neem ik mee voor mezelf). Verder chocola uit verschillende landen, van verschillende merken en in verschillende percentages cacaogehalte.

Een feestje om hier verlekkerd rond te kijken. Zelfs als je maar één reep koopt (of geeneen), heb je nog het gevoel in een Willy Wonka wereld te zijn binnengestapt. Je gaat vanzelf hopen op de gouden wikkel... Maar zoals de opa uit het boek ook al zei: "zelfs zonder wikkel, is de chocola de moeite waard".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten