Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 januari 2009

Meltem Plaza

Kanaleneiland. Verguisd en verfoeid. Zou vermeden moeten worden. Maar als je van ons huis in Utrecht naar de Ikea rijdt (stel dat...), móet je wel over Kanaleneiland. Zéker als er gesleuteld wordt aan de Beneluxweg. Oei, oei: deuren op slot, raampjes dicht en hard gassen!
Maar wat als er allemaal toko's te vinden zijn in dat 'enge' Kanaleneiland. En wat als dat ook nog eens interessante toko's blijken? Met stip op één in de categorie 'goedkope inkopen groente en fruit' staat Meltem Plaza (Vasco de Gamalaan 13-19). Deze supermarkt trekt sowieso de aandacht door de grootte: maar liefst vier panden zijn aan elkaar getrokken en langs de hele buitenkant staan de kisten met vruchten rijkelijk uitgestald. Zoete rode puntpaprika's (€1,49/kg) (maar ook groene en scherpe), watermeloenen (€1,25/st), Turkse sla (come again?), zoete én zure granaatappels, citrusvruchten, courgette en citroenen (3 v. €0,49): overdadig veel en anders.

Binnen is het evenzo goed genieten. Als je met je karretje langs de versvleesafdeling laveert, word je binnen overvallen door de kwantiteit aan goedkoper importspul. Inclusief curiositeiten als Turkse cup-a-soup, halal kipnuggets, gepekelde kool (aka Sauerkrautkopf), granaatappelsiroop, ayran (€1,25/liter), de vele kazen en worstjes en allerhande onbekende potjes, smeersels en korrels. Véél graanprodukten (1kg bulgur €1,69), bonen, noten, zaden, olijven (€5,99/kg) en zoetigheden.
Toegegeven; de kwaliteit van g&f benadert die van bijvoorbeeld de Albert Heijn niet, maar het ligt hier wel in búlk en bovendien lijkt er een groot verloop te zijn, dus met enig gezoek is er altijd wel een mooi exemplaar uit de stapel te vissen. Bovendien waan je je, zéker wanneer de radio aan staat, in klein Turkije. En op een zomaar doordeweekse ochtend, is dat óók heel wat waard!

11 opmerkingen:

 1. En daarna naar de ernaast gelegen Lidl, kan soms ook een feestje zijn. Maar dan op z'n Duits (vleeswaren, bio groenten, etc)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. toevallig dat k deze site tegenkom ben de dochter van de eigenaar van deze winkel..we zijn de enigste grootste en goedkoopste turkse supermarkt in utrecht....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. IK KOOP ALLES Van daarr...!!!
  heeel erg goedkoop beter dan die kleine groentewinkeltjeess!
  je vindt er van alless
  turks marokaans surinaams bulgaars bosnies nederlandse producten


  SUPER WINKEEEEELL,,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zelf Turks en kom niet zo vaak in dit winkel want het is super duur vergelijken met die anderen, weet nog steeds niet waarom?? het is wel een leuke winkel
  De grote groentewinkels moeten juist goedkoop zijn dacht ik??

  Pas vooral op je tassen op de passagierenstoel op kanaleneiland. want heb zelf een keer meegemaakt, wordt zo de deur van de auto open gemaakt en je tas weggepakt.Mijn tas konden ze helaas(voor hun)niet meenemen maar het kon wel! en je schrikt ook enorm van want het gebeurt echt onverwachts.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. niks aan, gewooon vieze profiteurs en stinke amateurs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meltemplaza Duur?!
  Wij zijn de goedkoopste supermarkt in UTRECHT.
  als jij ons duur vind, dan zou ik zeggen
  go to AH. mag je 2 appeltjes voor een 1euro meenemen i.p.v een volle zak! =)

  x Eigenaresse(M.plaza Overvecht)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou om eerlijk te zijn vind ik dat Meltem Plaza slechte kwaliteit producten verkoopt.

  Het smaakt gewoon niet, bah...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niet overdrijven met Kanaleneiland als je gewoon voor je kijkt is er niets aan de hand. En anders ga je naar Overvecht daar is ook een filiaal.

  Meltem plaza heeft altijd goede aanbiedingen en vers groente fruit en vandaar dat heel kanaleneiland daar ook boodschappen doet.

  binnekort ook 3e filiaal hoorde ik
  MOOI ZO !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. de winkel op kanaleneiland ken ik niet, maar die in overvecht wel. hebben echt lekkere meloenen alleen de service is wat minder, je moet bij de kassa wel lang wachten tot je geholpen word is mij al 2 keer overkomen dat ik minstens 5 min moet wachten omdat ze dan achter is

  BeantwoordenVerwijderen
 10. toen ik in zuilen woonde, ging ik altijd naar de winkel in overvecht... toen was hij net geopend en was alles nog een beetje chaotisch..
  woon nu inmiddels bijna 4 jaar in nieuwegein en hier is geen turkse winkel te bekennen!! dus rij bijna elke dag naar die in kanaaleiland...
  ze hebben alles wat ik nodig heb en de bakker zit er naast dus ben altijd meteen klaar om mijn eten te maken..

  vind het een top winkel! mischien moeten jullie naar nieuwegein komen ? :P

  BeantwoordenVerwijderen