Mijn ouders zijn in Gent. Leuk, natuurlijk, maar helemáál leuk omdat ze bij dergelijke gelegenheden bijna altijd 'kippeling' mee- nemen van hun keurslager (Aalpoel, Rijksstraatweg 92, Voorst). Op bestelling bakt deze humoristische ambachtelijke slager zijn uitermate populaire kippensnack. Dat mijn vader en moeder er ALTIJD hoge ogen mee gooien op elk verjaardagsfeestje is geen grote verrassing; de sappige stukjes kip zijn afgebakken in een pittiggekruid paneerjasje en zijn daarmee zeer smakelijk.
En nou is dàt nog niet eens de beste eigenschap van deze 'kippeling' (op zich al een leuke woordspeling); feitelijk gáát het 'm om de bijgeleverde 'smulsaus'; de kippeling is eigenlijk het excuus. Zo dik mogelijk smulsaus dippen; dát is de (lees: onze) bedoeling. Steeds opnieuw proberen we uit te vogelen wat Meneer DeSlager nou precies door zijn kruidenbrouwsel heeft geroerd (in ieder geval mayonaise, curry en uitjes), maar ná te maken is het tot nu toe (helaas) níet.
En nou is dàt nog niet eens de beste eigenschap van deze 'kippeling' (op zich al een leuke woordspeling); feitelijk gáát het 'm om de bijgeleverde 'smulsaus'; de kippeling is eigenlijk het excuus. Zo dik mogelijk smulsaus dippen; dát is de (lees: onze) bedoeling. Steeds opnieuw proberen we uit te vogelen wat Meneer DeSlager nou precies door zijn kruidenbrouwsel heeft geroerd (in ieder geval mayonaise, curry en uitjes), maar ná te maken is het tot nu toe (helaas) níet.
(update 04-12-2008)
Het blijkt JOPPIEsaus!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten