Met hartelijke dank aan onze lieve gastheer en -vrouw, wijd ik een geheel hoofdstuk aan het bizarre maar uiteindelijk verrukkelijke Italiaanse vleesgerecht dat we gisteren voorgeschoteld kregen:


Men had ons al gewaarschuwd voor de eerste aanblik en in- derdaad zag het er 'bijzonder' uit. Vettige varkenshuid, op het oog nog rauw. Geen liefde op het eerste gezicht dus, maar dat mag natuurlijk de pret nooit drukken, dus hap. Mmmmm! Zulk lekker gekruid vlees. Heerlijk. Met het vet- randje eromheen had ik wat meer moeite, maar in theorie snap ik wel hoe vet juist de meeste

Ik was in de bevoorrechte positie om bij deze zampone di Modena een volle lambrusco te mogen drinken (uit dezelfde streek). Met als 'dolci' bij de (Italiaanse!) koffie nadien, een luchtige verse Colomba van Corsini, feitelijk een soort panettone maar dan enkel gevuld met gekonfijte vruchten cq. citrusschil en met een toplaag van griessuiker en amandelen. Heerlijk, heerlijk gegeten dus. Met als thema "wanneer men in Italië Nieuwjaarsdag met Pasen viert"...
Een prachtige samenvatting! Ik heb er ook heel erg van genoten. Wat een voorrecht om zo maar eventjes deel van iemands leven te mogen uitmaken. Dankjewel, M&M!
BeantwoordenVerwijderen