Voor een héél makkelijk, snel in elkaar te flansen toetje (wat ook nog eens een keer bijzonder lekker is), voor elke persoon één appel (maakt niet uit wat voor appel) met een appelboor van het klokhuis ontdoen. De onderkant van het elk gat met een theelepeltje boter dichtmetselen. Van bovenaf elke 'tunnel' half vullen met suiker, daarop een snufje kaneel (of gemberpoeder of 5spice) en vervolgens afvullen met honing. De appels in een vuurvast schaaltje in een voorverwarmde oven van 175°C ongeveer 20-25 minuten laten garen.
Resultaat: zoetzachte gepofte appels met een knisperig krokante ingedroogde schil in een plakkerige toffeehoning saus. En vereist nauwelijks enige tijd of deskundigheid in vervaardiging.
Resultaat: zoetzachte gepofte appels met een knisperig krokante ingedroogde schil in een plakkerige toffeehoning saus. En vereist nauwelijks enige tijd of deskundigheid in vervaardiging.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten